Friday, May 8, 2009

~ Malam yang indah~

Hmmmm...malam ni aku still lg nk kongsi ngn korang aktivti aku..ada ke org wat aktivi mlm2 ek???? belasah je.. aku tak wat pe pun wat pandai je..time mlm2 gini aku ngadap laptop la... sambil2 tu aku tunggu housemate aku si Aza ngn Bella masak. Dia org ckp aku tak yah tolong ape2 duk tgk TV je..hehehe tu la yg suka dengar tu...lalalala bestnya kalo mcm ni setiap ari. Rasa mcm jd Madam laks ahaks!...Tp bosan gak aku duk melangok je dpn laptop ni. Hmmm apa lg aku kaco la diaorg masak sambil jd jurugambar tak di undang la..
Aza nama budak niDia Chef no 2 sbb dia tukang kupas bawang dan tukang sediakan bahan mentah tgk la tu sakan tul mcm nk kenduri huhuuhu nti aku kwin aku panggil budak ni dah jd tukang dapur ahak hak hak..seswai gitu...

Ni lak Bella. Selaku tukang basuh kuali dan tukang masak kitaorg mlm ni... tgk la tu minah ni kalo masak dia over ckit.. ngn kuali pun dia nk posing..Tp aku rasa minah ni seswai dah jd model kuali huhuhu.

Sebelum masak kita kna sediakan bhn mentah dulu yek ni bhn2nya:
Mcm menarik je diaorg nk masak ni tgk tu besor bebenor ikan nya..tak tau nama ape ikan ni..Ikan ni Aza wat blik dr kampung tau


Ikan yang besar gedabak ni aku tak tau pe nama dia. tp kalo korg pandai korang buat rempah dia pastu balut ngn daun pisang and then bakar. Pastu cicah ngn air asam perghhhh tangkap leleh beb...mang sdp ar.

Yang ni lak sutun celup tepung ngn udang yang belum di masak lg. Aih lambatnya nk masak aku dah lapor tahap gaban ni. Gaban pun tak lapar mcm ni... Tp nampak gayanya depa dah siap masak... hmm aku nk tinjau masakan dia org nih..

Ni la hasil masakan diaorang ni sambal udang masak merah..bikin aku makin lapar nih..

Yang ni sutun celup tepungNi lak ikan besar yg korg tgk td..ishkk ishkk gini gaya dah gamaknye rupa ikan ni..cian bebonor aku nengok abis2an diaorg keje kan. Ikan ni dia org bakar je tp dah hancur.. Tp kna cicah ngn sambal kicap kat bawah tu..sodapppp..

Yang ni mang power sambal belacan Aza. perrgghh pedas giler siottt..berapi aku mkn ni. tp mang sedap.

No comments:

Post a Comment

~Lets Talk~